Energie ambassadeurs

minder dan 1 minuut gelezen

Voor het vierde jaar op rij konden Oost-Vlaamse organisaties zoals lokale besturen, scholen, verenigingen en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden bij de Provincie een projectvoorstel indienen om de CO₂-uitstoot te verminderen en concreet mee te bouwen aan een duurzame energietransitie. Het provinciebestuur selecteerde tien projecten tot Energieambassadeur 2020 voor een totaal subsidiebedrag van 170 720 EUR.

De Provincie ontving vijftien dossiers, waarvan er tien geselecteerd zijn tot Energieambassadeur 2020. De impact van corona was zichtbaar in het aantal ingediende projecten. Andere jaren dienden beduidend meer organisaties projectvoorstellen in.

Ons voorstel “Zonnig Waasland” is dus een van de geselecteerde projecten.

Met ‘Zonnig Waasland’ willen we met MegaWatPuur zonnepanelen aan scherpe, vooraf bepaalde prijzen aanbieden via een groepsaankoop. Inwoners worden hierbij zoveel mogelijk ontzorgd. Op termijn wilen we de groepsaankoop aanbieden aan inwoners uit Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zele.

Nieuwsgierig naar alle projecten, zie ook het persbericht van de provincie.

Bijgewerkt: