Ecopower

1 minuut gelezen

Goed nieuws van onze vrienden van Ecopower!

Binnenkort zetten de twee nieuwe coöperatieve windturbines in Lille groene burgerstroom op het net voor zo’n 6.000 huishoudens. Dankzij dit nieuwe windproject kan Ecopower weer nieuwe klanten verwelkomen vanaf 1 januari 2024.

Praktische info

Je kan vanaf vandaag een contract invullen met als vroegst mogelijke datum van overschakeling 1 januari 2024. U vindt het contract op www.ecopower.be/ikwordklant.

Welke gegevens moet u bij de hand hebben om het contract vlot in te vullen?

De EAN-code van jouw elektriciteitsaansluiting. Die staat op jouw facturen. Opgelet, niet die van uw gasaansluiting; Als u de aansluiting overneemt van een vorige gebruiker/bewoner (bv. bij verhuizing, …) De meterstand(en) op het moment van overname (bij analoge meter); Het ingevulde en ondertekende energieovernamedocument.

Wat moet u nog weten?

  • Ecopower levert alleen elektriciteit (geen gas) en dit enkel in het Vlaams Gewest.
  • Per EAN-code moet je een apart contract invullen.
  • Het contract is enkel geldig voor jaarlijks uitgelezen meters op laagspanning (ook digitale meters).
  • Ecopower biedt enkel een terugleververgoeding aan in combinatie met een afnamecontract voor digitale meters, niet apart.
  • Coöperanten van MegaWattPuur met twee of meer aandelen hoeven geen aandeel van Ecopower te kopen, jouw MegaWattPuur aandelen zijn hiervoor bruikbaar.
  • Vraag je een overschakeling aan op een datum voor 1 januari, dan wordt die aangepast naar 1 januari.
  • Wil je graag een contract met een dynamische prijs? Lees dan aandachtig de info op de webpagina www.ecopower.be/dynamischeburgerstroom.

Prijzen vergelijken?

Ecopower staat omwille van de contractstop momenteel niet in de V-test van VREG. Wil je de prijs vergelijken met andere leveranciers? Dat kan door in de V-test en in de prijssimulator van Ecopower dezelfde gegevens in te voeren en de resultaten naast elkaar te leggen.

Is Ecopower altijd de goedkoopste? Nee, dat beloven ze niet. Wel bieden ze een eerlijke, transparante, zo stabiel mogelijke prijs. Meer over de prijs en het prijssysteem lees je op www.ecopower.be/prijs.

Bijgewerkt: